Bakony hegység > VESZPRÉM MEGYE témakörű hasznos információk ITT

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Bakony hegység > 3 weboldal. Kategória leírása: A Bakony röghegység a Dunántúli-Középhegység legnagyobb tagja. Látnivalók, személyes honlapok, a Bakony leírása.
Szponzorált linkek
Bakony - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bakony

A Bakony (Bakonyerdő) mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű karsztos röghegység, a Dunántúli-középhegység legnyugatibb és legnagyobb tagja. A Bakonyt a Devecser és Várpalota között húzódó, nyugat–keleti irányú törésvonal (amelyben a 8. számú fő közlekedési út is halad) két részre osztja: az Északi-Bakonyra és a Déli-Bakonyra. Tágabb értelemben a Bakony részének tekinthető a Déli-Bakonytól a Tapolcai-medence által elválasztott Keszthelyi-hegység és a Balaton-felvidék is.

Bakony - Wikipédia
Bakony - túra, turista leírás
http://dzs-z.hu/tura/Bakony/index.html

Bakony - túra, turista leírás, térkép, információ - Túra leírás, turista tudnivalók.

Bakony - túra, turista leírás
Kirándulások a Bakonyban
http://monstone.hu/Kirandulas/Kepek/Bakony/bakony.html

A Bakony kőzeteinek zöme a Tethys-tenger üledékeiből alakult ki a földtörténeti középkor ( triász-jura-kréta) idején, de megtaláljuk az ennél idősebb és fiatalabb kőzeteket is. Szerkezete tektonikai mozgások hatására úgy alakult, hogy a hegység peremén találkozhatunk a legrégibb idők emlékeivel, a középvonalán pedig a legfiatalabb képződményekkel. A leírások ezt az időrendi és térbeli sorrendet követik.

Kirándulások a Bakonyban
Hirdetések
Oldal leírása
veszpremmegye.wyw.hu: Veszprém megye katalógus: Cégek, vállalkozások, veszprém megyei látnivalók. Hotelek, szállodák, kórházak, és veszprém megyei települések kézzel szerkesztett gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 266 válogatott Veszprém megye témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 266 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 3657